22 Aralık 2020

Tarihe geçecek bir yılı, 2020’yi geride bırakmak üzereyiz. Son günler. Evdeyiz. Restoranlar kapalı. Haftasonları sokağa çıkma yasağı var. Sadece yürüyerek markete gidebiliyoruz.

Geçtiğimiz haftasonu ben markete diye evden çıktım, bir kaptırmışım kendimi, İdealtepe, Küçükyalı, sahilden Maltepe, ordan yeniden İdealtepe yaptım. Yaklaşık 9bin adım atmışım. Sahil tarafında bir Allah’ın kulu yoktu, biraz çekindim açıkçası. Ama Küçükyalı baya kalabalık sayılırdı. Yollar bomboş, araba yok, ama insanlar yürüyordu.

Bu süreçte, mesleğim ve yürüyüş yapmak bana çok iyi geldi. Ev işi, pilates dersleri, yürüyüşler, çocuklarla parka çıkmak, bol bol pilates çalışmak… Günlerim böyle geçiyor.

Bugün güzel birşey oldu. İsviçre’de yaşayan bir arkadaşıma pilates dersi vermeye başlamıştım. O da Alman bir komşusuna benden söz etmiş ve komşusu da ilgilenmiş, ben de ders almak isterim, demiş. İlk kez İngilizce ders verme şansı doğdu. Muhteşem! Zaten uzun zamandır bu alanda kendimi denemek, geliştirmek istiyordum. Çok şükür 🙏 umarım çok çok iyi geçer dersler… 6 Ocak’ta deneme dersimizi yapacağız.

Bu arada, bu sene Şubat ayının tam ortasında ağır bir grip geçirmiştim. Öksürük, burun tıkanıklığı yaşamadım. Ama yoğun baş ağrısı, yoğun halsizlik, biraz ateş oldu, sonra da kas ağrısı. Kasıklarda başladı ağrı, günler içinde bacaklara indi ve ayaklardan kayboldu, çok ilginçti.

Her neyse, ilk hafta yataktan kımıldayamamıştım, ama ikinci hafta doktora gittim. Doktor da 3 gün kullanmam için antibiyotik vermişti, kullandım. Bu olayla bağlantılı mi bilemem ama bir süre sonra göğsümün ortasında bir üfürme oluştu. Hala geçmediği gibi son zamanlarda arttı sanki, öksürüğe dönüştü. Şu pandemi hafiflese de doktora görüneyim dedim, ama yok, hafiflemiyor. O sebeple, artık Ocak ayında bir doktora görüneceğim. Özellikle akşamları çok rahatsız ediyor beni, nefes almakta zorlanıyorum.

Meltem’in de geçmeyen bir öksürüğü vardı, sebebi reflü çıktıydı mesela… İlacını aldı kurtuldu. Ben de bu sene bir akşam saçmaladım, rakı ve turşu suyunu bir arada içtim, bir de güzel geldi ki, tabi o gün midemi mahfetmişim… Sonra epey sıkıntı çektim. Yani rakı içen biri olsam gam yemeyeceğim. Osman’ın arkadaşı Kıbrıs’tan getirmiş, hadi içeyim dedim, ne gerek varsa… Ondan da olabilir yani, bilemiyorum, bir baksınlar bakalım.

Evet, gelelim yeni yıl dileklerimize… Yahu artık dilek dilemeye korkuyorum. Geçen yıl online ders vermeye başlamayı dilemiştim. Öyle bir kabul oldu ki dileğim, şu anda sadece online ders verebiliyorum, yüzyüze ders vermek ne zaman mümkün olacak, belli değil.

Genel olarak dileğim: kendim, çocuklarım, eşim, anne babalarımız, kardeşlerimiz, onların eşleri ve çocukları, akrabalarımız, ailelerimiz, arkadaşlarımız, öğrencilerim, komşularım ve hepsinin aileleri için, sağlık, sevgi, barış, mutluluk, huzur, denge, neşe, başarı, bolluk bereket, evin içinde ahenkli, mutlu, huzurlu bir aile hayatına sahip olmak. Ülkemiz ve komşularımız için barış, ekonomik finansal bolluk, tarımda bolluk bereket, temiz sürdürülebilir, organik tarımın yaygınlaşması, ulaşılabilir, ucuz bol bereketli ürünler, temiz bir çevre, sağlıklı doğa, barış, denge. Temiz su kaynaklarımızın korunması, bollaşması. Hayırlısı ise ben ve ailemin biraz daha doğayla içiçe bir yaşam kurabilmesi. Bu konuyu Allah’ım sana havale ediyorum, en hayırlı şekilde sen hallet, mevzuyu biliyorsun. Allah’ım isteklerimin içinde bana ve bütüne hayırlı olanları nasip et, amin.

Bu yılda da mesleğimde gelişmeye devam edeyim. En güzel kaynaklardan beslenmeye devam edeyim, öğrencilerime fayda, şifa kendime de fayda, bolluk bereket yaratabileyim.

Allah’ım verdiğin bütün nimetler için sana şükürler olsun. Şefkatinle ve rahmetinle yola gelenlerden olmayı bize nasip et. Sevmediğin, senin hoşuna gitmeyen tavır ve davranışlardan kolaylıkla kurtulmamızı, senin hoşuna giden tavır ve davranışları hal etmemizi bize kolaylaştır, amin.

Evet, şimdilik böyle olsun 2021 dileklerimiz. Bakalım aklıma geldikçe yeni şeyler eklerim.

Hepimize huzurlu, mutlu, sağlıklı, sevgi dolu, bolluk bereket içinde geçecek, hayallerimizin bile ötesinde güzel bir 2021 yılı diliyorum, amin, amin, amin…

Bu yazı Günlük kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.