Timur

Timur 3 yaşına basmak uzere. Su anda inanilmaz tatli, bir o kadar da zor zamanlari. Unutmamak icin yazmak istedim.

Bicir bicir konusuyor. 2017 Temmuz’undan beri tam gun yuvaya gidiyor. Uzunca sure ablasiyla ayni siniftaydi, simdi karsilikli siniflardalar ama sik sik onlari ziyarete gidiyormus. Mutfak da iki sinifin tam ortasinda, oraya da rutin ziyaretlerde bulunuyormus. Yemekleri pisiren Fatma Teyzemiz dedi ki, mutfakta onunla oturmayi cok seviyormus. Surekli buzdolabindan birseyler istiyormus, Fatma Hanim da eline havuc, elma, salatalik vb birseyler veriyormus.

Timur kendi basina yemegini yiyor, yaklasik 1bucuk yildir kendi yiyor. Su anda hic yardim etmiyorum bu konuda ona cunku hic ihtiyaci kalmadi. Tuvalet mevzusu tam cozulmedi daha, ama bez takmiyoruz. Eylul’den beri takmiyoruz.

Herseyi konusuyor. Erken sayilabilecek bir yasta konusmaya basladi. Bir yasina bastigi hafta tek basina guzel yuruyordu. O donemde ufak tefek kelimeleri vardi, 2 yasinda fistik gibi konusuyordu. Yumusak ince bir sesi var, surekli konusuyor. Arabada arka koltukta elindeki oyuncaklari konusturuyor, oyuncagi yoksa ellerini konusturuyor. Surekli soru sorarak ve durumu bana onaylatarak konusuyor. Mesela, kuslar uctu gitti di mi anne, inci okula gitti di mi anne, ben yemegimi yedim bay mikrop beni hasta edemez di mi anne?… Bi de agziyla ses efektleri cikarmaya bayiliyor. Mesela “ateeesssss!” diye bagiriyor, carpisma efekti cikariyor. Tukurmeyi cok seviyor. Yerlere yataklara tukururken comelerek o tukurugun uzayip kopmasini izliyor. Malesef burnundan cikanlara karsi da cok sevecen ve ilgili bir tavir sergiliyor 🙂 İnci’ye gore daha hareketli, surekli koltuk tepelerinde, atlayip ziplamakla mesgul. Mesela İnci bebekken yanimdan ayrilip uzaga gitmezdi, hep beni gozlerdi, yamacimda dururdu, Timur basip gidiyor, hatta kaciyor. Baliklara ve balik tutmaya karsi buyuk ilgisi var, evde bir kusak, ip buldu mu hemen onu merdivenden, koltuktan, masadan asagi sarkitarak guya balik tutuyor. Cok duyarli, sevecen, guleryuzlu ve disadonuk bir cocuk. Okulumuz 3 hafta somestr tatili yapti ve ben evde 2 cocuk bir kopekle cok yoruldum, bir de rahatsizlaninca moralim bozuldu ve mutfakta aglamaya basladim, beni aglarken gorunce hemen oyunu birakti, n’oldu anne diye kucagima geldi, gozyaslarimi sildi, beni optu, hastayim dedim ve bana aynen soyle dedi, “annaneyi ara gelsin, dede de gelsin…” Daha 3.yasgununu bile kutlamadik, su hale bakin. Ayni yaslarda İnci de tipki boyle akilli ve duyarliydi. Hala da oyle canim kizim.

Muthis gidik alan bir cocuk hemen kikirdayarak guluyor. Gulusu, kahkahasi, daha ilk bebeklik zamanlarindan beri cok guzel. Hamileligimde ettigim dualar karsiligini buldu, cok guzel bir gulusu, renkli gozleri var. Ve kendisinde bir seytan tuyu var. Herkes ama herkes onu cok seviyor. Yuvanin maskotu adeta, butun cocuklar ve onlarin anneleri babalari Timur’u taniyor.

Cok guzel konusuyor ama bazi harflere dili donmuyor. Mesela k’lar hep t… Kaka degil tata. Telefona hala beyoton diyor, televizyona da beyozon diyor. Tek ayagini sektirerek, ziplar gibi kosuyor, kosarken kahkaha atarak arkasina bakiyor hep, onune bak oglum, diyorum 🙂

Spiderman, helikopter ve robotlari cok seviyor. Oyuncak konusunda hic yonlendirme yapmadim asla, ama o 2bucuk 3 yas gibi kendiliginden top, spiderman, robot, helikopter meraklisi oldu. Arabalara cok merakli degil.

Son zamanlarda gorunmez hirsiz adam diye bir karakter uydurdu, surekli gorunmez hirsiz adamdan kacmamiz gerekiyor. Bir de canavar. Her oyunumuza bir canavar sokusturuyor. Canavarlardan cok korkuyor. Ama İnci de bu yaslarda boyleydi, hatta kabus falan gorurdu. Sonra kendiliginden gecti.

İnci ve Timur arasinda harika bir diyalog var. İnci muhtesem bir abla oldu. Hayallerimin bile otesinde iyi bir abla. Zaten kizim acayip bir karakter onu yaz yaz bitiremem. İcguduleri cok kuvvetli, empati duygusu muthis gelismis, sezgileri kuvvetli, neredeyse telepatik gucleri olan muhtesem bir varlik.

Timur’a donecek olursak, cok hareketli, kendisini hic sakinmiyor, dusmekten falan hic korkusu yok, bosluga birakabiliyor kendisini neredeyse.

İnci su anda tv’ye cok duskun, Timur oyle degil pek.

Timur yaşi geregi, hep yanimda, kucagimda, boynuma sarili ve bana cok duskun. Beni opucuk yagmuruna tutuyor. Tesekkur ederim dersem, rica ederim diyor. Cok kibar 😉 Sut icmeyi cok seviyor, surekli sut iciyor. Dolaptan alip soguk olarak bardak bardak sut iciyor.

neyse aklima geldikce eklerim, simdilik bu kadar, kalkmam lazim…

Bu yazı Günlük kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.