14 Haziran 2013 – Haleti Ruhiyem

Rüyada gibiyim. Ülke gündemi beni esir aldı. Bir anda hayatlar değişti. Ne hikmetse ruh halim de inişli çıkışlı ve değişkendi. Bir an Sosyal Medya’da ateşli paylaşımlar yaparken, bir an duşta “Allah’ım ya kötü birşey olursa ve ben çocuğumun büyüdüğünü göremezsem” diye ağlayabiliyorum.

Tüm bunlar boynumdaki kilitlenmenin üzerine gelişti, yani Yoga’ya da ara verdiğimden, boş boş oturup, bol bol gündemi izliyorum.

Not: Bilinçli olarak aşağıdakileri şimdiki zaman diliyle yazacağım. Bu bir çeşit “secret” oluyor!

Şimdi kısa bir tatil planım var. Annemlerin yazlığında bir hafta geçiriyorum. Sonra dönüp yogaya yazılıyorum, iki ay yoga yapıyor ve ardından kayınvaldemlerin yazlığında bir hafta geçiriyorum. Sonra da Zeynep Aksoy’un Temel Yoga Eğitmenliği Kursu’na kaydoluyorum ve (sağlıklı bir beden ile) yoğun bir altı ay geçiriyorum. Bu dönemde eğer açılırsa, Banu Çadırcı’dan Yoga Terapi Eğitimi’ni de alıyorum. 2014’te de (gerekirse stajyer/ gönüllü) yoga eğitmeni olarak yeniden topluma yararlı bir birey haline geliyorum, çalışıp kendi paramı kazanıyorum.

Oh! Bunları yazmaya ihtiyacım vardı. Çünkü boşlukta yüzüyor gibi hissetmeye başlamıştım kendimi. Bu kadarcık şey bile kendimi daha iyi hissetmeme yaradı 🙂 Yazmak çok işe yarıyor. İsteklerinizi, hayallerinizi olmuş gibi yazın. Hatta, sanki istekleriniz gerçekleşmiş gibi şükredin. Vallahi işe yarıyor. Yani şimdiye kadar bende hep işe yaradı 🙂

Son dönemde Sosyal Medya’daki mizahi paylaşımlara bayıldım, bayılıyorum. Gençlerin ne muhteşem bir mizah anlayışları var. Keşke bende de olsaydı, büyük eksiklik. Ama ben de güzel espriye/şakaya çok güzel kahkaha atarım. Bana kahkaha attıranlar, siz çok yaşayın ya, sizi seviyorum.

Bebekleri, küçük çocukları hep sevmişimdir de şu son 15 gündür 90 kuşağına muazzam bir sevgi beslemeye başladım. Cadde gençliği diye dudak büktüğüm (sanki ben neysem) çocuklara şimdi sarılasım, onları yanaklarından öpesim geliyor. İnci’yi bahane edip yanlarına yanaşıyorum. Onlar İnci’yi severken ben de çaktırmadan onları izliyorum, hayranlıkla!

Herşey çok güzel olacak! Biliyorum! Çünkü tıpkı Ata’m gibi, ben de Türk Gençliği’ne güveniyorum.

Bu yazı Günlük kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.