28 Ağustos 2013 – Yaz Biterken

En son 20 Haziran’da yazmışım… Aslında sonrasında da yazmışlığım var ama, onlar özelden, kendime notlar, hatırlatmalar mahiyetinde.

İki aydır ne yapıyorum? Yazın tadını çıkarıyorum ve kızımın. Bir yandan da memleket meselelerine üzülüyorum. Ara ara ruhum sıkışıyor, sonra İnci Kız bir koşup sarılıyor bana, “Anni!” diyor, bulutlar dağılıveriyor.

Mayısın son haftası boynum tutulmuştu. Bir hafta kardeşimde yattıydım. O tarihten beri yoga yapamıyorum. Arada iki hafta Marmaris’te, annemlerin yazlığındaydık. Dönüşte, bir ay kadar, Yoğurtçu Parkı’ndaki “Okumuş İnsan Halkın Yanındadır” projesinde gönüllü çalıştım. Ev kadını ve anne olarak, çocuklara bol bol poğaça, börek, kek pişirdim. Derslerde yanlarında bulunarak ayak işlerini yapmaya gayret ettim. Bir ay sonunda, yine parkta, bir çocuk şenliği ile projeyi tamamladık. Harika oldu. Ha bu arada, proje sayesinde, ilk kez de bir radyo programına konuk olarak katıldım. Sanırım 15 saniye konuştum. İşte kek yapıyorum, börek yapıyorum falan dedim 🙂

Ardından, az da olsa para kazanma fırsatı yakaladım. Hem İngilizce ders verdim, hem de İngilizce’den Türkçe’ye çeviri yaptım. Özellikle çeviri işinden çok keyif aldım. Çünkü, bir otelin eğitim materyallerini çevirdim. Otelciliğe dair herşey çok hoşuma gidiyor. Sanki eğitimleri ben verecekmişim gibi keyiflendim 🙂 Ha bir de, yeniden para kazanmak çok çok iyi geldi.

Yaz biterken, önümüzdeki haftayı da kayınvalidemlerin yazlığında geçireceğiz. Altınoluk’ta olacağız, bu yıl son kez denize gireceğiz. Ve bizim için yaz sezonu kapanmış olacak.

Sonra, kısmetse 14 Eylül’de, artık bu alanda kült olmuş sevgili Zeynep Aksoy’un, Temel Yoga Hocalık Eğitimi’ne katılıyorum. Umarım bedenim izin verir ve bu yoğun eğitim programını başarı ile tamamlarım.

Yogayı muazzam özledim. Maalesef ara ara boynum, belim ağrıyor hala. Ama, yetti canıma dinlenmeler, yogaya geri dönesim var.

Bu eğitim programı sayesinde, daha bilinçli yoga yapacağım. Ne yapıp ne yapmamam gerektiğini biliyor olacağım. Artık bu temelin üzerine, özel ilgi alanım olan yoga türlerine de hazır hale gelmiş olacağım. Önce, çocuk yogası elbette 🙂 Bunu bir an evvel öğrenerek canım kızıma aktarmak istiyorum. Yoga ile erkenden tanışacak, ne kadar şanslı, değil mi?

2014’ten dileğim, yeniden iş hayatında var olmak! Yeniden kendi paramı kazanır olmak! Aklımda çocuk yogası var. Eylül’den itibaren bu alanda staj yapmaya başlamayı düşünüyorum. Çok değerli bir öğretmen ile çalışma şansım olabilir (fingers crossed), bana dua edin 😉

Bu arada, yaz boyu Ülke gündemi son derece hareketliydi. Şimdi spekülasyonlar var, Eylül de hareketli geçecek diyorlar. Bir yandan Suriye meselesi, savaş senaryoları. Diğer yandan kötüye giden ekonomi, yaklaşan seçimler.

İnanın şu ortamda maneviyatı sağlam tutmak son derece zor! Ben de elimden geleni yapıyorum. Size de tavsiye ederim. Moralleri yüksek tutalım. İnşallah hepimiz için güzel bir sonbahar, güzel bir kış olsun…

Bu yazı Günlük kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.