25 Ocak Cuma – Saçma Bir Hafta

Çok SAÇMA bir hafta oldu. Bu hafta hedefim 3 gün yoga yapabilmekti. Salı günü aniden grip oluverdim. Sabah boğaz ağrısı, öğleden sonra hapşuruk. Ama öyle böyle değil. Arka arkaya, bitmek tükenmek bilmez hapşuruklar, hem de benim meşhur yüksek volümlü hapşuruklarımdan. Hayatımda hiç böylesini görmemiştim. Burnumun içi, tane karabiber solumuşçasına yanıyor, hapşuruklar bitmek bilmiyor. O kadar ki, salonda bir hapşuruyorum, yan dairedeki kadın, ‘Çok yaşa!’ diye bağırıyor (gerçekten böyle bir olay yaşandı). Gerçi binanın duvarları ince, iki yanımdaki komşularımla da ev arkadaşı gibiyiz. Geçen de ben duvarın öte yanına bağırmıştım, ‘Oh oh, Allah muhabbetinizi arttırsın,’ diye. Çalgılı sazlı eğleniyorlardı da.

Her neyse, Salı günü böyle geçince, Çarşamba günkü yoga yalan oldu. Zaten Çarşamba da, hastalığımın ikinci evresi, aşırı yorgunluk ve külçe kafa sendromunu yaşadım. Allahtan ki hapşuruklar son bulmuştu. Perşembeye iyileşiverdim. Yorgunluk bitti, nefes yolu açık, enerji yerinde. Sadece boğazda bir hassasiyet ve hafif öksürük. Ama yine de, bugün yogaya gitmemeye karar verdim. Üstelesin istemiyorum, çocukla hasta anne yan yana olmuyor. Çok şükür, iç içe olmamıza rağmen kızım hastalanmadı.

Bu haftayı bir tek yoga dersi ile kapatmış bulunuyorum. Son derece gereksiz, sıkıcı bir hafta.

Haftanın tek iç açıcı olayı İnci Kız’ın öpücük atmaya başlamış olması. O gonca dudakları büzerek baya baya sesli öpücük atıyor. Hem de, çok önemli bir iş başarmışçasına en işveli gülücüklerini vererek.

Şu durumda kızımın aldığı komut sayısı Dora’nın aldığı komut sayısı ile eşitlenmiş bulunuyor. Dora, git, gel, otur, yat, bak, al, tut, dışarı, koş gibi komutları alıyor. O da her seferinde değil yani, işine gelirse… İnci ise, aç ağzını, dilin nerde, dişlerin nerde, gözlerin nerde, kulağın nerde, göbeğin nerde, alkış, olley (eller havaya) vee son olarak bugün itibarıyla da öpücük at komutlarını başarıyla alıyor ve yine ablası Dora gibi, işine gelirse 🙂 Skor 9-9 berabere…

Herkese güzel bir haftasonu dilerim…

Not: Bugün karne günüymüş. Canım yeğenim Melisa başta olmak üzere, ilk kez karne almış olan tüm minikleri tebrik ederim…

Bu yazı Günlük kategorisine gönderilmiş. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.